sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Herralan olympialaiset käynnistyivät

Tiistaina pyöräytimme käyntiin Herralan omat olympialaiset. Jakauduimme 11 valtioon, jotka oli valittu melko sattumanvaraisesti viideltä eri mantereelta: Suomi, Ruotsi, Saksa, Iso-Britannia, Japani, Australia, Usa, Kolumbia, Jamaika, Etelä-Afrikka ja Kenia. Liikuntasalissa oli selvästi pientä jännitystä ilmassa, kun oppilaat odottivat minkä valtion kilpailujoukkueeseen he pääsisivät. Joukkueenjohtajat tulivat yksi kerrallaan salin eteen, maan kisailijat lueteltiin ja joukkue lähti saman tien työskentelemään.

Tiistaina jokainen sai käteensä palan taika- eli suolataikinaa, josta muovattiin oma persoonallinen mitali. Sai tehdä oman näköisensä ja muotoisensa mitalin. Hienoja tuli!

Lisäksi tiistaina keskusteltiin reilusta pelistä. Vaikka olympialaisissa pelataan ja kisaillaan, on pelin oltava aina reilua, toiset huomioon ottavaa ja kannustavaa. Kävimme läpi myös reilun pelin pelaajan valintakriteerit, koska olympialaisten päätyttyä jokainen saa antaa yhden äänen joukkueensa reiluimmalle palaajalle.

Reilun pelin pelaajan kriteerit
Keskiviikkona teimme omat kisapassit kuvien, olympiarenkaiden, lippujen ja allekirjoitusten kera. Passien päälle laitettiin vielä kontaktimuovi, jotta kestää sään kuin sään. Passi ripustettiin nauhaan ja kyllä kelpasi lähteä kisa-alueelle. :-) Kisapassien teossa näkyi hienosti yhteistoiminnallisuus, kun isommat auttoivat ja neuvoivat joukkueen pienempiä.

Japanin joukkueen yhteistyön sujumista
 Japanin joukkueen kisapassien kaulanauhat saivat värinsä maan lipusta.
Kisapassien valmistuttua tehtiin oman maan lippuja. Tuli pieniä ja isoja. Lisäksi koitettiin miettiä hyviä iskeviä kannustushuutoja.

Torstaina oli vuorossa mitalien maalaaminen. Värivaihtoehtoina oli tietenkin pronssi, hopea ja kulta. Etukäteen ajattelimme, että kaikki haluavat tietenkin kultaisen mitalin. Toisin kuitenkin kävi, moni halusi myös hopeisen ja pronssisenkin.

Mitalitaidetta
Maalausoperaation jälkeen oli vuorossa olympialaisten ensimmäinen kilpailulaji, olympia-aiheinen tietovisa. Kysymyksiä oli kymmenen ja vain kilpailijat saivat osallistua eli joukkueenjohtajat olivat ihan hiljaa. Osa kysymyksistä oli niin helppoja, että vastaus tuli saman tien, osa vaati kuitenkin keskustelua ja jopa äänestystä. Riitatilanteita ei näkynyt tai kuulunut eli reilulla pelillä aloitettiin.

Tietovisan voitto eli kultamitali meni Etelä-Afrikkaan yhdeksällä oikealla vastauksella, Japani tuli heti perässä hopealle ja jaetulle pronssille tulivat Saksa, Iso-Britannia ja Jamaika kuudella oikealla vastauksella. Herralan olympialaisten mitalitaulukko näytti viikon päätteeksi seuraavanlaiselta:

Japanin joukkueen viikon kisapuuhat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti