sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Pulpetitonta elämää

Syysloman jälkeen päätin ottaa kokeiluun pulpetittoman opiskelun. Siirsin oppilaiden pulpetit luokan seinustalle ja tuolit laitoin puolikaaren muotoon luokan keskelle. Lisäksi oppilaat saivat tuoda isohkon tyynyn itselleen ajatellen lattialla työskentelyä.

Työskentelyyn on muodostunut nyt viikon kokeilun jälkeen mukavia rutiineja. Opetustuokio tapahtuu lattialla tyynyillä istuen puolikaaren muodossa. Tämä hetki istutaan, ei makoilla. ;-)

Yhteisen opetustuokion jälkeen saa lähteä tekemään tehtäviä omaan haluamaansa paikkaan joko lattialle tai pulpetille. Suurin osa oppilaista istuu tai makaa tyynyn ja kirjojen kanssa lattialla. Mutta on toki niitäkin oppilaita, jotka haluavat toisinaan istua tutusti tuolilla oman pulpetin vieressä. Kaikki on sallittua! Tavoitteena kuitenkin on, ettei paikkaa lähdetä vaihtamaan saman tunnin aikana montaa kertaa.


Ruokailu tapahtuu meillä jouluun asti luokassa ja se syödään turvallisesti istuen tuolilla.

Opettajana olen positiivisesti yllättynyt tästä luokkatyöskentelystä. Oppilaat osaavat hienosti valita oman työskentelypaikkansa. Mikäli minun täytyy huomauttaa työskentelystä, oppilaat osaavat vaihtaa paikkaa itsenäisesti, jotta työskentely sujuisi rauhallisemmin. Tunneilla on leppoisaa ja mukavaa. Opetustuokiot ovat lämpimiä ja jotenkin läheisiä, kun istuskelemme ja keskustelemme lattialla. Tykkään!

Oppilaiden kokemus on ollut myös mieluisa, pitävät kovasti. Aiomme siis jatkaa tätä pulpetitonta elämää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti