tiistai 29. lokakuuta 2013

Pallomeri vyöryy läpi luokkien

Jumppapallot jatkoivat matkaansa...

Tavoitteemme on, että jokainen luokka saa kokeilla aina viikon kerrallaan näitä ihania värikkäitä palloja. Nyt oli vuorossa 2A, joka otti ilolla ja innolla vastaan pallojen tuomaa liikunnallista sanomaa. Pallon päällä istuessaan tulee kuin vaivihkaa treenattua niin tasapainoa kuin keskivartalon lihaksia.

Kakkosluokassa vallitsi hyvä opiskelumeininki: osa oppilaista istui ihan rauhassa ryhdikkäästi pallojen päällä, osa hieman hytkyi tai keinutteli ja osa saattoi jopa vähän pomputellakin pallon päällä.

Joku luokassa liikkui aina. Tämä jatkuva liike tai liikehdintä saattaa joskus hermostuttaa meitä opettajia, kun haluaisimme että oppilaat keskittyisivät ja kuuntelisivat tarkkaavaisesti opetusta. Mutta kuka väittää ja tietää, etteikö oppilas kuuntele, vaikka hän keinuttelee jumppapallon päällä?

Onneksi koulumme opettajilla on hyvä asenne ja tahto antaa oppilaille tälläinenkin mahdollisuus, jossa jokainen saa testata istumista jumppapallon päällä. Ainakin sen viikon. :-)

Kakkosluokassa jokainen keskittyi annettuun tehtävään: porinatuokio parin kanssa sujui oikein hyvin ja Pikkumetsän tarina tuli varmasti luettua yhtä huolella läpi kuin tuoleilla istuen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti