tiistai 11. maaliskuuta 2014

Liikuntaseikkailu käynnissä

Kevään aikana jokainen koulumme luokka osallistuu Valon valtakunnalliseen Liikuntaseikkailuun. Osalla tämä seikkailu on käynnistynyt jo kuluvalla viikolla.

Tärkeintä on liikkuminen, liikkeestä nauttiminen ja luokan hyvä yhteishenki! Liikuntaseikkailun päivittäiset liikunta-annokset voivat kertyä lyhyinä ja monipuolisina jaksoina pitkin päivää, tyyli on täysin vapaa!

Lapset ovat saaneet itselleen oman liikuntakortin, johon merkitään rasti yhdestä 10 minuuttia kestävästä liikkumisesta. Päivän päätteeksi lasketaan kaikki rastit yhteen. Tavoitteena on saada vähintään 12 rastia, joka vastaa 2 tunnin liikuntaa. Tällöin täyttyisi päivittäisen liikunnan määrä ja saavutettaisiin pitkän tähtäimen tavoitteet terveelle liikkuvalle kasvamiselle.

Lapset haastavat myös aikuisen mukaan Liikuntaseikkailuun. Aikuiset ovat tärkeitä liikkumaan innostajia. Omalla liikkumisella voi sytyttää lapsen liikuntakipinän ja tukea liikunnallisen elämäntavan rakentumista. Ja mikä onkaan mukavampaa kuin liikkua yhdessä. Ottakaa aikuiset siis haaste innolla vastaan. Kummalla onkaan viikon jälkeen enemmän rasteja, lapsella vai aikuisella?

Myös minut on äitinä haastettu ja rastien lukumääriä on ahkerasti vertailtu. Enkä sitten millään pärjää 7-vuotiaalle liikkuvalle ekaluokkalaiselle. Hänelle on päivässä kertynyt noin 20 rastia, kun minä taas olen saanut vain 11 rastia. Onneksi on haasteviikkoa vielä monta päivää jäljellä ja eihän sitä tarvitse yhteen viikkoon jättää. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti