sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Para School Day lähestyy

Toukokuun 16. päivä kouluumme saapuu Para School Day -kiertue. Kiertua järjestetään jo neljättä kertaa ja tällä kertaa meillä herralalaisilla on ilo ja kunnia päästä tutustumaan vammaisurheilijoihin ja kokeilemaan heidän kanssaan erilaisia vammaisurheilulajeja. Lajivaihtoehtoina on esimerkiksi maalipalloa, pyörätuolirugbya ja -koripalloa, tarkkuuspeli bocciaa, näkövammaisten jalkapalloa ja istumalentopalloa.

Kiertuepäivän järjestäjiltä olemme saaneet etukäteen hyvän tehtäväpaketin ja lisäksi netistä voi ladata ilmaiseksi erinomaisen Paralympialaiset tutuksi -kasvatusmateriaalin. Näiden materiaalien avulla me opettajat voimme aktivoida oppilaita tutustumaan vammaisurheiluun ja sitä kautta lisätä myös oppilaiden tietoutta vammaisurheilusta. Tarkoituksenamme onkin ennen tulevaa kiertuepäivää pitää pienimuotoisia peli-, leikki- ja tehtävätuokioita joko yksittäisillä oppitunneilla ihan luokkatilassa tai liikuntatunneilla salissa ja ulkona.

Viime viikon liikuntatunnilla 3.luokkalaiset pääsivät kokeilemaan erilaisia kuuloaistiharjoituksia. Harjoituksissa piti siis käyttää erityisesti kuuloaistia, koska näköaistin käyttö oli estetty huivilla.

Yksi leikeistä oli Aarteen etsiminen. Oppilaat työskentelivät pareittain ja toisen parin silmille sidottiin huivi. Toinen pari asetti aarteen, sidotun hyppynarun, liikuntasalin reunalle. Tämän jälkeen näkevä oppilas alkoi ohjeistamaan "sokeaa" oppilasta aarteen löytämisessä. 

Aluksi näkevä antoi ohjeita kulkemalla "sokean" lähellä.


Lopuksi hieman vaikeutimme samaa harjoitusta siten, että näkevä antoikin ohjeet salin reunalta. Tällöin "sokea" sai todella pinnistellä kuuloaistinsa kanssa, jotta pystyi erottamaan hänen parinsa ohjeet muiden ohjeiden joukosta.

Oppilaiden mielestä harjoitus oli todella mielenkiintoinen, kiva ja vähän jännittäväkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti