tiistai 15. huhtikuuta 2014

Let's twist again!

Osaatko sinä hyppiä twistiä?

Koulumme välinesaaveista löytyy tämä perinteinen hyppyväline, mutta en ole kovinkaan usein nähnyt twistaamista tapahtuvan välitunneilla. Nyt haluaisimmekin nostaa tämän kansanperinteen jälleen suosioon. Eli kaikki twistaamaan. Tässä tuleekin lyhyesti twistauksen eli kuminaruhyppelyn perusasioita.

Ensimmäinen kierros aloitetaan siten, että naru on nilkkojen korkeudella. Vuorossa oleva hyppijä saa hyppiä hyppysarjaa siihen saakka, kunnes hänelle tapahtuu "stiplu" eli pomppu menee pieleen. Hyppyvuoroon pääsee seuraava. Kun oma vuoro tulee uudelleen, saa jatkaa siitä mihin edellisellä kerralla jäi.

Toisella kierroksella naru nostetaan polvien korkeudelle, kolmannella pepun alle, neljännellä vyötärölle ja jos tämänkin jälkeen ponnistusvoimaa löytyy, voi narun nostaa vielä ylemmäksi.

Miten sitten hypitään?

Eri puolilla Suomea ja eri aikoina hypätään vähän eri tavalla. Ja jokainen voi keksiä myös omia hyppysarjoja, vain mielikuvitus on rajana. YouTubesta löytyy kuitenkin muutamia hyppysarjoja vinkiksi, joista voi lähteä liikkeelle. Lisää videoita löytyy täältä.

Salmiakit 3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti