tiistai 20. toukokuuta 2014

Para School Day -päivä

Para School Day -päivämme käynnistyi yhteisesti saliin kokoontuen. Oppilaat olivat iloisella ja ehkä hieman jännittyneen odottavalla mielellä.
Paralympiakomiteasta paikalla oli Katja Saarinen ja Tuomas Törrönen. Aleksi Kirjonen oli joutunut jättämään Para School Day -kiertueen väliin sairastumisen takia. Aluksi katsoimme kuitenkin Aleksin terveiset videon välityksellä.

Seuraavaksi pääsimme esittämään keksimiämme kysymyksiä. Kysymykset esitti 5B-luokan Sanna ja Tuomas. Kysymykset olivat myös Katjan mielestä hyviä ja saimme vastaukset useampaan kysymykseen kuin ajattelimme. Oppilaat saivat nimittäin esittää vielä lopuksi lisäkysymyksiä omalta paikaltaan.

Erityisen mielenkiintoista ja jännittävää oli saada vastaus kysymykseen: "Miten voit seisoa nyt kahdella jalalla, kun kuitenkin laskettelet yhdellä jalalla?" Ja vastaushan oli ROBOTTIJALKA.

Jotta tutustuminen vammaisurheiluun ei jäisi vain tähän yhteen päivään, saimme Katjalta lahjaksi mahtavan säkin, joka sisälsi kaksi erilaista helisevää palloa, toinen sisälle maalipallon pelaamista varten ja toisen ulos jalkapallon pelaamiseen. Lisäksi säkissä oli useita silmälappuja. ISO KIITOS!

Yhteisen tuokion jälkeen alkoi kunnon action! Työskentelypisteitä oli yhteensä neljä, mutta useammassa pisteessä pääsi kokeilemaan kahta eri toimintaa. Työskentelypisteiden ohjaajiksi oli saapunut Etelä-Pohjanmaan Opiston opiskelijoita. Pisteet pyörivät todella hienosti ja täysin aikataulun mukaisesti.


Salissa oli kolme eri toimintaa.


Yhdellä pisteellä pääsimme kokeilemaan pyörätuolikoripalloa. Todella kivaa! Piti vain muistaa, ettei saanut tehdä kuin kaksi kelausta ja sitten piti syöttää kaverille tai pompauttaa pallo maahan.


Toisella pisteellä pelasimme lattialentopalloa jättikuution avulla. Hauskaa, mutta melko haastavaa!


Kolmannella pisteellä taituroimme pyörätuoleilla. Saimme pujotella kartioita ja yrittää suorittaa rata mahdollisimman vikkelästi.

Tällä pisteellä sattui ikävä tapaturmakin, kun eräs oppilas kaatui kolmipyöräisellä kelaustuolilla selälleen. Otsaan tuli reikä ja siihen laitettiin kaksi tikkiä. Onneksi ei käynyt hullummin.


Salista siirryimme ulos testaamaan pyörätuolirugbyn. Ja se se vasta olikin huisin siistiä! Sai mennä kovaa ja vähän toisten päällekin. :-)


Koulun pihassa oli puolestaan rauhallisempi peli käynnissä. Siinä pelattiin kuulapeli bocciaa, joka muistuttaa petankkia, joka saattaa olla joillekin tutumpi. Tämä peli vaati keskittymistä ja tarkkuutta!

Koulun kentällä pääsi pelaamaan jalkapalloa, mutta silmalaput silmillä. Ei ollutkaan enää niin helppoa. :-) Korvat piti olla tarkkana.


Lisäksi kentällä kokeiltiin sokkokävelyä ja -juoksua. Silmille sai asettaa erilaisia sokkolaseja, joissa oli erilaisia näkökentän vaikeuksia. Sokkona liikkuminen oli vaikeaa ja aluksi sitä harjoiteltiinkin parin kanssa rauhallisesti. Vasta lopuksi sai kokeilla yksin, jopa sitä sokkona juoksemista.

Päivä oli huikean upea. Kysyessäni omilta kakkosluokkalaisilta kommentteja ennen kotiinlähtöä, sain seuraavia vastauksia: Tosi kiva!, Hauskaa!, Mielenkiintoista! ja IHAN PARAS PÄIVÄ!

KIITOS PARALYMPIAKOMITEA JA ERITYISESTI KATJA JA TUOMAS!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti