torstai 24. syyskuuta 2015

Lintubongausta

Nelosluokkalaisilla oli tänään yllissä aiheena linnut. Oppilaat saivat lähteä pareittain harrastamaan lintubongausta koulun sisätiloihin. Jokaisella oli oma lomake, jossa oli yhdeksän linnun kuva vailla tunnistusta. Nämä yhdeksän lintua oli piilotettu koulun sisätiloihin ja ne tuli nyt oppilaiden löytää.

Ennen matkaan lähtöä keskusteltiin geokätköilystä. Siitä miten oikeat geokätköilijät harhauttavat jästejä, eli henkilöitä, jotka eivät harrasta kätköilyä. Geokätköilijät pystyvät ovelasti löytämään kätkön kuin kätkön niin, että jästit eivät huomaa mitään. Ovelat kätköilijät siirtyvät kätkön löydettyään hieman sivummalle avaamaan purkin ja laittamaan tarvittavat tiedot lokikirjaan. Lopuksi he yhtä ovelasti palauttavat kätkön omalle paikalleen.

Nyt oppilaiden tuli toimia samalla tavalla. Laittaa näkymättömyysviitta päälle ja lähteä salaisesti bongaamaan lintuja. Kaikki onnistuivat lintujen tunnistamisessa eli erinomaisesti bongattu!


Bongauksen jälkeen palattiin luokkaan värittämään lintuja. Samalla kuunneltiin myös jokaisen linnun ääninäyte.

Yllin tuntien jälkeen jatkoimme lintuaiheella, kun kuvataiteessa piirsimme lintuja käyttäen zentangle-tekniikkaa. Oppilaat innostuivat kovasti työtavasta ja toivoivat voisiko olla kolmaskin kuvistunti putkeen. :-)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti