sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Tarjouksia

Tänään vietimme tehokkaan päivän tarjousten parissa.

Leukapuomit

Pyysimme lopullisen tarjouksen leukapuomeista, joita olemme suunnitelleet koulun pihalle. Päädyimme Lappset Group Oy valmistamiin clover leukapuomeihin, jotka on tarkoitettu kahdelle. Nämä leukapuomit ovat huomattavasti matalampia kuin Puuha Group Oy vastaavat tuotteet. Näin ollen nämä soveltuvat mielestämme paremmin alakouluikäisille lapsille.

Kuva lainattu Lappset Group Oy:n sivuilta.
Koripalloteline

Olemme tiedustelleet muutamilta jälleenmyyjiltä liikuteltavien koripallotelineiden soveltuvuutta kouluympäristöön. Vastaukseksi olemme saaneet, ettei valmistaja suosittele näiden sijoittamista yleisille paikoille kuten koulun pihaan. Pyysimme kuitenkin tarjouksen Kerko Sportilta Rantzows liikuteltavasta katukoristelineestä, koska vastaavanlainen tuote on myös Ilmajoen Palonkylän koulun pihassa. Näin alkuun aiomme tilata vain yhden koripallotelineen, asetamme sen koulun valvontakameroiden alle ja seuraamme miten ahkeralla käytöllä teline onkaan.




 
Kuva lainattu Kerko Sportin sivuilta.
Leuanvetotanko

Suunnitelmissamme on ollut asennuttaa jokaisen luokan oviaukkoon leuanvetotanko. Nyt olemme kuitenkin joutuneet keskustelemaan ja pohtimaan leuanvetotankojen turvallisuudesta. Tangothan asennetaan kiertämällä leuanvetotanko tiukaksi ovikarmien väliin. Tangon päiden kohdalle karmeihin ruuvataan kiinnityspalat, jotka pitävät tangon hyvin paikallaan. Koulussa oppilaat riippuvat, roikkuvat ja hyppäävät tankoon molemmista suunnista, joten tangon kiristys saattaa hieman löystyä. Me Liikkuva koulu -koordinaattorit olemme sitä mieltä, että tangot ovat turvalliset, kunhan huolehditaan ja tarkastetaan tangon kiristys esimerkiksi kerran viikossa tai tarvittaessa useammin. Nyt meidän tulisikin keskustella tästä koulumme muiden opettajien kanssa, mitä mieltä he ovat asiasta?

Kuva lainattu Kuntokaupan sivuilta.

Syke- ja askelmittarit

Tänään pohdimme myös syke- ja askelmittareita, mitä ja millaisia hankkisimme. Kollegamme, Mikko Kallio, suositteli Polar Active -aktiivisuusmittaria, joka on tarkoitettu erityisesti oppilaille. Mittari mittaa päivittäistä aktiivisuutta vuorokauden jokaisena hetkenä, tallentaa oppilaan kaikki liikkeet ja kertoo aktiivisuustason animoidun hahmon avulla. Aktiivisuusmittarin avulla oppilas saa tietoonsa ottamansa askeleet, kuluttamansa kalorit ja liikkumisajan. Askelmittareista päädyimme Omrom Walking style III, joka on litteä ja hyvin kevyt. Askelmittari mittaa kylläkin hyvin samoja asioita kuin aktiivisuusmittari: askelten määrän, matkan pituuden ja kulutetut kalorit.

Kuva lainattu Polarin sivuilta.



 
Kuva lainattu Omromin sivuilta.


Mittareiden kohdalla seuraava askeleemme suuntautuu kohti Ilmajoen Kesportia, joka toimii jälleenmyyjänä ainakin Polarin tuotteille. Toivottavasti saisimme saman katon alta myös Omromin askelmittarit

Pihavarasto

Päivän päätteeksi teimme vielä päätöksen pihavaraston tilaamisesta. Tilaamme Luoman Puutuotteen Lillevilla 133, jota jälleenmyy Lapuan Agrimarket. Seinän paksuus ei ole ihan sitä mitä kiinteistötoimi suositteli, mutta lähellä kuitenkin, hirren paksuus on 34mm. Pinta-alakin on juuri meille sopiva, 9,9m². Näin emme tarvitse erillistä rakennuslupaa, kun pinta-ala on alle 10m².
Kuva lainattu Luoman Puutuotteen sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti