sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Siirtymätilanteet liikkuen

Koulussamme pyritään siirtymään paikasta toiseen eri tavoilla liikkuen.

Oppitunnilla tehtävien tarkistaminen tapahtuu tarkastuspisteellä joko itsenäisesti kirjasta tarkastaen tai opettajan tarkastamana. Siirtyminen tapahtuu esimerkiksi tavallisesti kävellen, päkiäkävellen, kyykkykävellen tai konkaten. Jos tarkastuspisteellä on ruuhkaa, voi kiertää vaikka vähän pidemmän kautta.

Suurin osa koulumme oppilaista ruokailee Ilmajoen terveyskeskuksen ruokala Tillariinassa. Ruokalaan tulee kulkea pihan kautta. Kakkosluokkalaiset ovat syksyn aikana siirtyneet ruokalaan usein juosten, laukka-askelin tai konkaten. Joskus leikitään myös seuraa johtajaa, jolloin jonon ensimmäistä matkitaan.

Tällä viikolla siirtymätilanteiden liikkumista on lisännyt käytävälle laitetut hyppykuviot. On ollut tosi ilo huomata, kun välitunnilta sisälle tultaessa oppilaat tutkivat tarkasti käytävien kuvioita ja hyppivät vauhdikkaasti. Osa oppilaista kiertää hyppyradan ihan omaksi ilokseen ja pyytää jopa kavereita ottamaan aikaa itselleen. Mainiota itsensä kanssa kilpailua, ei muuta kuin nopeutta lisää ja aikaa paremmaksi. Lisäksi kuvioita on käytetty oppituntien välipalaliikuntana: muutama minuuttia taukoa ja osa oppilaista ehtii hyppiä radan kuusikin kertaa läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti