tiistai 24. tammikuuta 2017

Pihan muodonmuutos

Blogin kirjoittamisessa on ollut taukoa, mutta liikunta ja hyvinvointi ovat kuitenkin allekirjoittaneelle edelleen päivittäistä puuhaa. Mukava vaunutella aurinkoisessa pakkassäässä.

Viime kesänä Herralan koulun piha koki erittäin odotetun, mieluisan ja tervetulleen muodonmuutoksen. Pihaan ilmestyi liikuntaan innostavia telineitä, joita käytetään nyt ahkerasti niin kouluaikana että myös vapaa-ajalla.

Pihahanke lähti käyntiin Herralan koulun vanhempainyhdistyksen aloitteesta. Yhdistyksellä oli tarvittava omarahoitusosuus ja näin voitiin hakea rahoitusta Liiveristä. Kokosimme työryhmän, joka lähti työstämään hankesuunnitelmaa ja laskemaan hankkeen budjettia. Se ei ollut ihan helppoa, mutta hienosti siitäkin yhdessä selvittiin.

Keväällä 2016 muutaman kuukauden odottelun jälkeen hankkeessa päästiin eteenpäin. Hanke oli hyväksytty ja saimme tilata haluamamme telineet. Kilpailutuksen jälkeen päädyimme Lappsetin tuotteisiin. Tilasimme yhden isomman motoriikkaradan sekä monitoimikentän, jossa voi pelata monia eri urheilupelejä.

Kesäloman aikana pihassa lopulta rupesi tapahtumaan. Vanhempainyhdistys aloitti talkoot. Talkoissa oli suurena apuna Kaivinkoneurakoitsija Timo Yli-Kokko. Talkoissa urakoitiin motoriikkaradan ja monitoimikentän perustukset. Aluksi piti kuitenkin tehdä olemassa oleville telineille pieniä siirtoliikkeitä, jotta motoriikkaradalle saatiin kaivettua perustus suunnitellulle paikalle. Myös muutama puska ja pyörätelineet tuli siirtää toisaalle, jotta monitoimikenttä mahtui oikeaan osoitteeseen. Viralliset asennukset hoidettiin kuitenkin Lappsetin toimesta ja ne tapahtuivat elokuussa 2016.

Tällä hetkellä koulun piha näyttää tältä.

Pihan uudet telineet ovat aktiivisessa käytössä. Erityisesti monitoimikentän käytölle piti suunnitella toimintasäännöt ja aikataulut, jotta kaikki toimisi mahdollisimman leppoisasti. Koulupäivän aikana myös jokaisella luokalla on oma vuoronsa kentän käyttämiseen.Monitoimikentän päätyyn asennettiin vielä korkeampi verkko, jottei pallot olisi jatkuvasti tiellä tai omakotitalon pihassa. Nyt pallot pysyvät hienosti areenan sisällä.


Pihan muodonmuutoksesta suuri kiitos kuuluu erityisesti Yli-Kokon perheelle, Arjalle ja Timolle! Sekä tietenkin aktiiviselle talkoojoukolle! Kiitos kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti